Unieke werkwijze

Van aanmelding tot evaluatie, in vier stappen.

Wij vinden het belangrijk dat je weet wat je van ons kunt verwachten en wanneer. Bij Kraamzorg De Drie Provinciën kun je rekenen op professionaliteit, flexibiliteit, ervaring, enthousiasme, kwaliteit en stabiliteit. De zekerheid van een goede kwaliteit wordt gewaarborgd door een stapsgewijze manier van werken, zodat je zeker weet dat je aan alles hebt gedacht. Van aanmelding tot evaluatie in vier stappen: een unieke werkwijze.

1. Aanmelding

Wil je graag gebruik maken van onze kraamzorg? Je kunt je aanmelden door het online inschrijfformulier in te vullen of door het inschrijfformulier in onze folder in te vullen en op te sturen. Wil je deze folder graag ontvangen, neem dan even contact met ons op of vraag hem aan via info@kraamzorgdedrieprovincien.nl. Het is verstandig je uiterlijk in de derde maand van je zwangerschap in te schrijven. Hoe eerder hoe beter, want dan kunnen wij alvast rekening met jouw zorg houden.

Binnen enkele dagen ontvang je dan per mail een bevestiging van ons. Er is een persoonlijk kraamzorg dossier voor je aangemaakt op ons cliëntenportaal. Hierin vind je alle gegevens en deze kun je eenvoudig aanpassen als er iets veranderd in je situatie.

Bij de inschrijfbevestiging ontvang je een zorgovereenkomst door zorgvrager en zorgverlener gesloten waarin alle aspecten voor de kraamzorg worden uitgelegd. Ook de uitzetlijst en leverings- en betalingsvoorwaarden van Kraamzorg De Drie Provinciën zijn hier bijgevoegd.

Let erop dat je het inschrijfformulier uit de folder voorziet van een handtekening.

2. Kennismaking

Voor de 28ste week van zwangerschap wordt je door één van onze kraamverzorgende benaderd die dan een afspraak met je gaat maken voor een intakegesprek. Bij je 1e kindje is dit een bezoek aan huis, bij een volgend kindje een telefonische intake. Tijdens de intake worden jouw wensen over bevalling en kraamtijd besproken en bekijken we welke rol wij hierin kunnen vervullen. We doen er alles aan om te zorgen dat er een kraamverzorgende komt die past bij jou en je gezin.
Tijdens het gesprek nemen we alles met je door voor de kraamweek. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

  • Wat kraamzorg inhoudt en wat je van ons kunt verwachten
  • Het aantal kraamzorguren volgens LIP (Landelijk Indicatieprotocol)
  • Uitleg van het digitale zorgdossier
  • Borstvoedingsonderwerpen en beleid volgens de richtlijnen WHO (Wereldgezondheidsorganisatie)
  • Kosten en eigen bijdrage*
  • Uitleg klachtenregeling, aansprakelijkheid, privacy en arbeidsomstandigheden.
  • Kraampakket
  • Onze diensten (zoals een babyweegschaal, elektrische borstkolf) en samenwerkingen met overige disciplines (waaronder een lactatiekundige en jeugdgezondheidszorg)

*Voor kraamzorg die je thuis ontvangt geldt in 2022 een wettelijke eigen bijdrage van 4,70 euro per uur. Kijk voor verdere informatie in je polisvoorwaarden of informeer bij je verzekering.

3. Bevalling

Al onze kraamverzorgenden hebben maar één doel voor ogen: gezinnen met een pasgeboren baby een fijne en bijzondere kraamtijd bezorgen.

Is jouw kraamverzorgende aanwezig bij de bevalling – thuis of in het ziekenhuis – dan blijft zij de gehele kraamweek aanwezig. Het is tijdens deze kwetsbare periode fijn om een vertrouwd gezicht in huis te hebben. Zo kun jij onbezorgd genieten van een fijne kraamweek. Jouw kraamverzorgende doet niets liever dan ervoor te zorgen dat jij een kraamweek hebt, waarin je kunt herstellen, genieten en wennen aan de nieuwe situatie.

4. Kraamzorg

• De controle en verzorging van moeder en baby
• De begeleiding en ondersteuning bij het geven van (borst)voeding
• Voorlichting, instructie en integratie van de baby in het gezin
• Observeren, signaleren en rapporteren
• Waarborgen hygiëne en rust
• De verzorging van overige gezinsleden
• Lichte huishoudelijke werkzaamheden

Evaluatie

Bij ons ontvang je de beste zorg. Wij garanderen je een optimale start voor jou en je kindje. Regelmatig evalueren we – samen met jou – de geleverde kraamzorg. Dit doen wij om de kwaliteit van onze zorg te kunnen waarborgen. Op de laatste dag van de kraamzorg vult de kraamverzorgende een overdrachtsformulier in, dit is bestemd voor de wijkverpleegkundige. Zodra de kraamzorg is afgesloten, neemt de wijkverpleegkundige contact met je op.

Aanmelden

Wil jij ook de beste kraamzorg voor jou en je pasgeboren baby, meld je dan aan. Dat kan via ons aanmeldformulier op de website.

Kraamzorg de Drie Provincien - Unieke werkwijze
Kraamzorg de Drie Provincien - HKZ ISO 9001
Kraamzorg de Drie Provincien - Erkend Leerbedrijf
Kraamzorg de Drie Provincien - Geboortezorg
© 2021-2024 Kraamzorg De Drie Provinciën
Vormgeving en realisatie Reclamebureau RAM