Badbevalling

<< Terug naar overzicht

Tegenwoordig zijn er vele manieren om te bevallen. Het standaard ‘op je rug liggend op bed’ is allang niet meer de basis bevalhouding. Een van de mooie manieren om te bevallen is in bad. Een badbevalling geeft meestal iets meer ontspanning en is minder stressvol. In dit blog leggen we jullie uit hoe dit te werk gaat.

Wat zijn de voordelen van een badbevalling

Warm water zorgt voor ontspanning, dat is algemeen bekend. Niks is fijner dan na een drukke dag wegzakken in je bad maar het brengt zoveel meer.

– Doordat je een betere doorbloeding krijgt maak je meer oxytocine aan. Dit bevallingshormoon zorgt voor goede, krachtige weeën.

– Je kunt goed variëren in diverse houdingen bijvoorbeeld op je hurken of knieën. Zo zorg je dat de zwaartekracht meehelpt.

– Heb je veel last van bekkenpijn? Door het warme water is je bekkengebied beter doorbloed en kan het bevallen een stuk minder pijnlijk zijn.

– Door de goede doorbloeding wordt je huid rekbaarder. Het zorgt ervoor dat er minder vaak een knip nodig is en dat je minder snel zult uitscheuren.

– De gewichtsloosheid in het water zorgt ervoor dat je je gemakkelijker kunt bewegen. Je hebt immers minder last van weerstand.

Wanneer ga je in bad

Om het maximale effect te bereiken van een badbevalling ga je erin zodra je krachtige en regelmatige weeën hebt. De ontsluiting en uiteindelijke bevalling kunnen gewoon in het water plaatsvinden. In het ziekenhuis kunnen eventuele hartfilmpjes gewoon in bad afgenomen worden met waterdichte apparatuur.

Het opzetten en afbreken van het bad

Het bad kun je bij een thuisbevalling van tevoren bestellen. Je kunt ervoor kiezen een bad te huren of te kopen. Dit bad dien je zelf (partner) op te zetten en af te breken. De kraamverzorgende zal dit niet doen in verband met Arbo regels. Deze is er immers ook voor de verzorging van moeder en kind.

Training kraamverzorgenden

Onze kraamverzorgenden staan in nauw contact met Roxane Lieuwes van Babypraktijk Noord. Hier volgen ze met enige regelmaat diverse cursussen o.a. over badbevalling. Roxane is tevens lactatiekundige en is een veel geraadpleegd contact voor onze kraamverzorgenden.
Denk je eraan om een badbevalling te doen?
Vraag dan gerust tijdens de intake onze kraamverzorgenden over de mogelijkheden.? Of neem contact op met Roxane van Babypraktijk Noord –Bevallingsbaden – Babypraktijk Noord

Kraamzorg de Drie Provincien - Badbevalling

Kraamzorg de Drie Provincien - HKZ ISO 9001
Kraamzorg de Drie Provincien - Erkend Leerbedrijf
Kraamzorg de Drie Provincien - Geboortezorg
© 2021-2024 Kraamzorg De Drie Provinciën
Vormgeving en realisatie Reclamebureau RAM