Kolven

<< Terug naar overzicht

Geef je borstvoeding? Dan zal je waarschijnlijk ook niet onder het kolven uitkomen. Kolven is een ideale manier om je baby van jouw melk te voorzien wanneer jij niet in de buurt bent. Ook helpt het wanneer jij bijvoorbeeld weer werkt maar nog steeds borstvoeding geeft. Tussendoor kun je kolven om de melkproductie op gang te houden en de druk van je borsten af te halen.

Je melkproductie

Door te kolven blijft je melkproductie goed op gang. Hoe vaker en hoe leger de borsten gekolfd worden, hoe groter de melkaanmaak. Dit is belangrijk vooral wanneer je niet altijd bij je baby kunt zijn. Misschien wil je ook wel eens een goed nachtrust en kan zo je partner alsnog de moedermelk aan je baby geven doordat je een voorraad hebt kunnen kolven. Ook wanneer je buiten de deur bent is het een handige manier om wel de productie op gang te kunnen houden. Meeste dames zullen het ook erg fijn vinden omdat er anders teveel stuwing optreed. Je bent immers gewend om op gezette tijden te voeden.

Welke soorten kolven zijn er

Je kunt kiezen in de basis tussen een handkolf en een elektrische kolf. De handkolf is prima voor de ‘af en toe kolver’. Door het inknijpen van een handvat zuig je als het ware de melk uit de borst. Dit kan pas wanneer je melkproductie al wel goed op gang is gekomen. Het is ook ideaal voor wanneer je alleen maar een beetje hoeft te kolven. Even de ergste spanning eraf bijvoorbeeld.

De elektrische kolf heeft meestal een instelbare zuigkracht en zuigritme. Je kunt voor een enkele of duo kolf kiezen, zo kun je zelfs beide borsten tegelijk doen. Met de elektrische kolf haal je grootste productie melk uit je borsten dus ideaal voor het aanleggen van een voorraad.

Wanneer kolven

Zorg voor een rustige plek waar je ongestoord even je ding kunt doen. Wil je een voorraad aanleggen? Het beste moment daarvoor is tijdens of na de ochtendvoeding. Je eigen lichaam heeft gedurende de nacht de tijd gehad om de boel goed te vullen en je zult dan ook de grootste productie melk kunnen aanmaken. Je baby heeft dit niet allemaal nodig dus er is voldoende over om af te kolven.

Kolf je niet thuis maar elders? Pak dan de momenten dat je baby normaliter voeding zou krijgen.

Kolven huren en/of kopen bij Kraamzorg De Drie Provinciën.

Onze kraamverzorgenden hebben altijd een kolf bij zich tijdens de kraamweek.

Voordeel:

  • Altijd bij de hand en dit verplicht de gezinnen niet meteen om een dure kolf aan te schaffen
  • Gebruik tijdens de kraamweek gratis (wel een basis set aanschaf i.v.m. hygiëne) *
  • Oriënteren welke kolf geschikt is.

*Basisset enkele afkolfset (33,50 euro) of dubbele afkolfset (67 euro) . In verband met hygiëne worden deze sets gekocht door de ouders en zijn ze niet meer te ruilen.

 

Als de kolf goed bevalt, kan deze via de lactatiekundige worden aangeschaft (factuur en garantie)

Gedurende de kraamweek is het gebruik van de Horigen motor gratis.

De kraamverzorgenden hebben bij hun:

– Horigen Grace motor (en afkolfsets).

De kosten van aanschaf zijn:

– enkel: 162,50 incl. enkele afkolfset

– dubbel 207,- incl. dubbele afkolfset.

 

De Horigen kolf kan na de kraamweek, in overleg met onze lactatiekundige Roxane van Babypraktijk Noord, nog voor een periode gehuurd worden tegen een huurprijs per week. Je bent uiteraard niet tot koop en/ of huur verplicht na de kraamweek.

Betaling daarvan wordt geregeld via een factuur met Roxane. Dit ook in verband met de garantie en service.

Kraamzorg de Drie Provincien - Kolven

Kraamzorg de Drie Provincien - HKZ ISO 9001
Kraamzorg de Drie Provincien - Erkend Leerbedrijf
Kraamzorg de Drie Provincien - Geboortezorg
© 2021-2024 Kraamzorg De Drie Provinciën
Vormgeving en realisatie Reclamebureau RAM